Beste elektrische auto: actieradius

We zetten de beste elektrische auto’s met de grootste actieradius op een rij.
beste elektrische auto actieradius
Mercedes-Benz ECQ. © Macau Photo Agency / Unsplash

We trappen onze beste elektrische auto onderzoeken af met de selectie het kenmerk actieradius. In het overzicht van Autoradius hebben we alle elektrische auto’s op een rij gezet met bijhorende actieradius. Hierdoor weten we precies welke actieradius bij welke elektrische auto we kunnen verwachten.

Op zoek naar de beste elektrische auto op het gebied van actieradius? Laten we de beste opties bekijken.

Beste actieradius van elektrische auto’s

Er zijn in zo’n vijftig verschillende elekrische auto’s op de markt die enorm verschillen in actieradius. De actieradius is een belangrijk gegeven bij het kopen van een EV, gezien je hiermee kunt zien hoelang je ermee kunt rijden zonder hem op te hoeven laden. Een actieradius wordt uitgedrukt in kilometers of in miles.

In onze database ontdekken we een maximale actieradius van 593 kilometer (Tesla Model S) en een minimale actieradius van 130 kilometer (Smart EQ ForFour). We hebben besloten om de beste elektrische auto’s op het gebied van actieradius onder te verdelen in het model auto.

Beste Sedan met grootste actieradius

tesla model s beste elektrische auto
Tesla Model S. © Matt Henry / Unsplash

Zoals we daarnet al aangaven komt de Tesla Model S als beste keuze naar voren als je op zoek bent naar een EV met de grootste actieradius. De Tesla Model S heeft een geschat bereik van een kleine 600 kilometer, 593 om precies te zijn. Dit is veel meer dan het bereik van de gemiddelde EV.

Beste Hatchback met grootste actieradius

volkswagen id4
Volkswagen ID interieur © Maxim Hopman Unsplash

Liever een hatchback? Dan kun je het beste kiezen voor de Volkswagen ID.4 met een actieradius van 501 kilometer. In vergelijking met de Tesla Model S bijna 100 kilometer bereik minder, maar het scheelt je een daarbij een hoop geld. Voor de Volkswagen ID.4 ben je gemiddeld zo’n 48.000 euro kwijt. Deze elektrische auto van Volkswagen biedt plaats voor vijf personen.

Beste SUV met grootste actieradius

Wil je groter rijden? Dan kom je al snel uit bij een elektrische SUV. Kijken we naar de verschillende SUV’s in vergelijking met de minimale actiearadius, dan blijkt de Hyundai Kona Electric de beste keuze. Hoewel we onlangs nog schreven dat Hyundai elektrische auto’s heeft teruggeroepen vanwege mogelijk brandgevaar met de accu’s, scoort deze EV toch enorm goed op verschillende punten.

De Kona Electic heeft een actieradius van 484 kilometer, wat veel is voor een zware SUV. Kijken we bijvoorbeeld naar de Mazda MX-30, dan heeft deze een actieradius van slechts 200 kilometer. De elektrische SUV van Hyundai heeft een prijskaartje van een ruim 41.000 euro.

Beste bedrijfswagen (busje) met grootste actieradius

beste elektrische auto actieradius
Mercedes-Benz ECQ. © Macau Photo Agency / Unsplash

Zakelijke ritjes of een elektrische bedrijfswagen nodig met de grootste actieradius? Dan kun je het beste kiezen voor de Mercedes-Benz EQC. Met een actieradius van 365 kilometer heeft hij een flink bereik en veel meer dan zijn concurrenten. Hou wel rekening met een hoge prijs: met zo’n 73.000 euro is het zeker niet de goedkoopste elektrische bedrijfsbus.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *