‘Elektrische auto van Huawei in de maak’

Huawei zou werken aan een eigen elektrische auto.
huawei elektrische auto
Beeld ter illustratie. © Unsplash

Als we de laatste geruchten mogen geloven zou Huawei bezig zijn met een eigen elektrische auto. Deze volledig elektrische auto zal dit jaar al op de markt moeten verschijnen.

Huawei elektrische auto

Dit weet Reuters te melden op basis van anonieme ingewijden. Volgens bronnen zou Huawei reeds begonnen zijn met het ontwerpen van elektrische voertuigen. Ook zou Huawei al gesprekken aan het voeren zijn met autofabrikanten voor de productie ervan. De EV zou vervolgens door BAIC, een holding van onder meer auto- en machinefabrikant Beijing Automotive Import & Export Corporation.

Huawei bevestigt niets over de komst van een elektrische auto en ontkent deze plannen. Het zou trouwens niet de eerste keer zijn dat Huawei wat speelt met elektrische voertuigen. Eerder kwam het merk al met een zelfrijdende Porsche. Het bedrijf bewees dat je met een smartphone een auto zelf kon laten rijden. Engadget maakte daarover onderstaande video, zo’n drie jaar geleden.

Huawei sancties

Het zou geen gekke move zijn van Huawei. Het bedrijf zou hiermee haar aandacht verschuiven en smartphones wat meer links kunnen laten liggen. Huawei heeft het moeilijk door sancties die de Amerikaanse regering heeft ingesteld tegen het bedrijf. Volgens Amerika zou Huawei banden hebben met de Chinese overheid voor militaire doeleinden. Op partnerwebsite Smartoday is ook te lezen dat merken als Xiaomi op zo’n zwarte lijst geplaatst zijn.

Amerikaanse bedrijven kunnen hierdoor geen samenwerkingen aangaan. Kijken we nog even naar de Huawei smartphones, dan kunnen hier dus geen apps van Google en services van de Amerikaanse techgigant gebruikt worden.

Elektrische auto’s in China

Het kan wel eens heel slim zijn voor Huawei om zich te richten op elektrische auto’s. In China zijn elektrische auto’s op het moment van schrijven het populairste.  De overheid stimuleert de groei in elektrische voertuigen. In 2025 zou zo’n 20% van alle verkochte auto’s elektrisch moeten zijn.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts