Joe Biden wil 37 miljard dollar investeren in chip-productie

Met de investering moet de chip-productie weer op gang gebracht worden.
joe biden investeren chip productie
Tesla kampt ook met chip tekorten. © Claudio Schwarz / Unsplash

Joe Biden wil zo n 37 miljard dollar investeren om de chip-productie weer op gang te krijgen. Veel fabrikanten van elektrische auto’s kampen met tekorten.

‘Investering in computerchips productie’

Met de 37 miljard dollar die Joe Biden gaat investeren moet de chip-productie weer aangejaagd worden. Daarnaast zou de Amerikaanse president hoge functionarissen van de Amerikaanse regering de opdracht hebben gegeven om met tech-giganten samen te werken, weet Reuters te melden.

Ook heeft Biden een decreet getekend dat een 100 dagen lang onderzoek instelt, wat research doet naar onder meer de toeleveringsketens van grote batterijen voor auto’s.

Grote chip tekorten

Veel autofabrikanten lopen vast bij de productie van hun elektrische auto’s, omdat er chip tekorten zijn. Zo was vandaag nog bij Autoradius te lezen dat een gedeelte van de Tesla-productie tijdelijk stilgelegd is.

Het gaat overigens niet alleen om tekorten in de autobranche. Op partnerkanaal Smartoday werd onlangs gemeld dat de Playstation 5 voorraad beperkt blijft tot het najaar. Eveneens door chip tekorten.

 


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts